ПОРТАЛ
5 липня 2013, 11:32

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Першу партію видобутого бурого вугілля на Катеринопільщині спрямували на внутрішній ринок

Першу партію видобутого бурого вугілля на Катеринопільщині спрямували на внутрішній ринок

Енергетична інвестиційна компанія 1-го липня розкрила першу пачку (частину вугільного пласту) бурого вугілля в обсязі більше 500 тонн на Мокрокалигірському буровугільному родовищі, що на Черкащині.

Як повідомляють у компанії, все видобуте вугілля було відвантажене споживачам на внутрішній ринок України.

З 1 серпня поточного року «Енергетична інвестиційна компанія» планує збільшити об'єм видобутку до 30 тисяч тонн в місяць.

За два роки, з моменту отримання спеціального дозволу на розробку родовища бурого вугілля компанія виконала весь комплекс робіт від проектування та здобуття дозволів до підготовчих робіт. Такий короткий термін вирішення подібних завдань, за словами фахівців є безпрецедентним в історії розробки бурого вугілля відкритим способом в Україні.

Довідка:

Енергетична інвестиційна компанія – український інвестор в енергетичний сектор економіки України. Компанія власними силами розробляє і упроваджує проекти від стадії залучення засобів до стадії створення нових енергетично ефективних підприємств і технологій.

Сьогодні ЕІК є інвестором в сферу енергетики і провідним українським виробником бурого вугілля. Частка ринку компанії в Україні складає 90%. Видобуток ведеться з двох найбільших родовищ, Александрійського і Мокрокалигорського (Кіровоградська і Черкаська область).

Запланована виробнича потужність кар'єру Мокрокалигірського родовища складає 100 тис.т. бурого вугілля упродовж першого року роботи з поступовим збільшенням видобутку до 300 тис.т. у рік.